Red Army

12 Jul, 2018

Srbijanska vlast se koprca u svom smradu

Generalna — Autor redarmy @ 17:11

Ekonomska situracija u Srbiji sve je gora, a politika nije u stanju tu situaciju promeniti, niti je spremna da da bilo kakav suvisao odgovor kako rešiti sve veći rascep između pojedinih delova zemlje, kao i između samih građana.

Politika koja se svodila na "imamo predsednika za pet plus", sada pokazuje kako ne funkcioniše, te kako je mešanje politike u svere koje bi trebale biti slobodne od njena uticaja, dovelo do urušavanja nekad postignutih standarda.

Nije stoga na odmet spomenuti, kako je pred sezonu godišnjih odmora iz Vlade Srbije procurelo sav onaj đubar nepodnošljivosti koja se svih ovih godina skrivala pod čilim, zvan Vučić.

Sada kada bi taj čilim trebao da bude Brnabić, stvari ne funkcionišu na isti način. Ili je čilim mali, ili je vremenom okraćao, ili se pak poderao.

U svakom slučaju pokazuje se kako ministri u vladi ne rade, kako se vlada brine o pojedinačnim interesima, pa i kako predsednik misli samo onda kada se u monologu obraća javnosti preko svoje omiljene televizije.

Samo jedan primer kako sve ne funkcioniše bio je slučajan ili nameran susret Medvedeva sa Tačijem. Taj je susret stvorio paniku u celom sistemu ustrojenom po merilima jedne stranke i jenodg vođe. Tim susretom se otvorilo pitanje koliko je Rusija stvarno saveznik ovakvoj Srbiji, a koliko je ovakva Srbija sebi sama potrebna.

Najgore od svega se pokazalo kada je nedavno u u Beogradu boravio ministar inostranih poslova Vatikana. Drzave koja principijelno drži Kosovo na ledu. Samo jer je tzv. Srpski patrijarh, a inače glavni uzurpator, poželeo nemoguće.

I kao da Boga ima, a ima Ga, stigla mu je kazna u vidu marisanja dvaju Vladika. Čime je dodatno dokaznao koliko je sadašnja Srbija sasvim slučajno država.

U takvoj klonutosti, gosn Jegulja je okrenu da se sastaje sa Erdoganom, kao najbolji slednik srednjovekovnih raških vladara. U nadi da ga neće zadestiti pitanje Sandžaka onda kada bude morao odrediti koliko je njegova zemlja velika. 

Politika koja se ponaša kao da se devedesete i dvehiljadite nisu dogodile sama sebe isključuje iz sveta, a u kući stvara kupus, koji bez slanine, tera svakoga tko može, na odlazak.

Ono malo nekvalifikovane radne snage radi u "uspešnim investicijama" vlasti koja uporno nastoji od demokratije stvoriti fašističku autokratiju, tako otvoreno, da intevrnišu u izbor saveta nacionalnih manjina.

Mada se ako se pokaže istinintim, može govoriti i o želji vlasti da koristeći usluge nekih krugova, rešava svoje probleme sa nepoćudnim elementima, kako ovde, tako i u dijaspori.

Kada bi sve sveli u jednu misao, vidimo, da Srbija nazaduje, da nikakvih reformi nema, da je iseljavanje konstantno, da je gladnih sve više, da se pritisak na medije ustostručio, da je sigurnost ulaganja nikakva, ako se ne plati ceh vlastima. 

Sve bi to trebalo da vlastima "pomogne" kako bi im Vojvodina ostala u amanet, jer rasprpodajom njenih resursa, nastoji zaustaviti neminovno.novi peti oktobar. 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs